Все по-малко неизвестни около BMW X6.
Публикувано от BMWPower-BG.net на 05 септември 2007 | Преглеждания: 1046
Вероятно съвсем скоро ще разберем всичко за дълго време пазения в тайна нов кросоувър на BMW. Сега разполагаме с нови неофициални снимки, на които маскировката не е много силна.
Новият кросоувър от Мюнхен ще бъде по-голям и ще има по-спортен вид от сегашния X5. Вече се знае, че производството на Х6 ще бъде в американския завод на Баварската фирма в Спартанбург. 

Истинският вид на тайнствения BMW X6 (E71) постепенно изкристализира. Това ще бъде автомобил, който ще бъде позициониран над SUV модела X5 (E54), но ще използва много от неговите технически елементи. 

Каква ще бъде разликата между Х5 и Х6? Новият кросоувър ще бъде определено по-спортен, ще има по-малък пътен просвет в сравнение с Х5, ще бъде по-широк, ще бъде дълъг над 4.9 метра. Макар Х6 да предлага голям обем, пътуващите ще бъдат разположени само в два реда. Евентуалният трети ред е елиминиран от по-острия наклон на покрива. Задното стъкло е доста малко с оглед на цялостната големина на автомобила. Наред с това е разположено доста високо. 
Ценовата стратегия на BMW може да бъде предвидена. Х6 ще бъде по-скъп от Х5, ще се конкурира с Audi Q7 и Porsche Cayenne. Палитрата на двигателите ще започва с шестцилиндровите бензинови и дизелови агрегати. Сигурен е и осемцилиндровият бензинов двигател. Ще се предлага и вариант с осем степенна скоростна кутия. 

Ще има и вариант с така наречената „мека хибридна технология", която BMW разработва заедно с Mercedes. На по-късен етап обаче, ще се появи и пълен хибрид, който BMW сега разработва заедно с GM и Mercedes. 

При Х6 ще видим за първи път и активния диференциал Dynamic Performance Control, който помага за разпределение на движещия момент не само при ускорение, но и при задръствания по пътя, когато водачът не натиска педала за газ.


Източник: automedia.bg
Последни теми
Facebook