BMW Group пуска 12 модела с предно предаване
Публикувано от на 02 октомври 2012 | Преглеждания: 1291

Ще има за всеки по нещо, обещава един от шефовете на концерна

BMW Group възнамерява да разработи и пусне на пазара общо 12 модела на новата платформа с предно предаване, която бе показана на изложението в Париж с концептуалния Active Tourer (на снимката). Това обяви ръководителят на отдела по продажби и маркетинг в баварския концерн Ян Робертсън.
BMW Group пуска 12 модела с предно предаване
За първи път новата платформа, носеща името UKL, ще бъде използвана за машини на марката MINI, чието следващи поколения трябва да се появят през 2014 г. По същото време трябва на пазара да излезе и първия модел на BMW с това шаси.

„Основното предимство на UKL е възможността на практика едновременно да се пускат няколко продукта, тъй като работата по тях може да се върши едновременно – обясни Робертсън. – С помощта на бъдещите си модели ние разчитаме да привлечем широк кръг нови клиенти. Като обещаваме, че ще има за всеки по нещо – както за най-младите, така и за най-възрастните водачи”.

Концептът BMW Active Tourer, който дава представа за бъдещите модели на марката, разполага с хибриден агрегат с мощност 190 к.с. В него влизат трицилиндров турбо-двигател с обем 1.5 литра, електромотор и комплект литиево-йонни батерии. От 0 до 100 км/ч тази машина достига за около 8 секунди, като максималната скорост е 200 км/ч.

Източник: Automedia
Последни теми
Facebook