Париж 2012 - BMW Concept Active Tourer
Публикувано от на 28 септември 2012 | Преглеждания: 1265

Plug-in хибрид със задвижване на четирите колела

Един от най-любопитните автомобили на щанда на BMW в Париж, е концепцията BMW Active Tourer. Това е хечбек с пет врати, който представлява модерен plug-in хибрид със задвижване на четирите колела.
Париж 2012 - BMW Concept Active Tourer
Возилото използва конвенционален двигател, разположен напречно под предния капак, който задвижва предните колела. На задната ос пък е разположен електромотор, задвижващ задните колела.

Active Tourer е построен на новата платформа UKL1, която е разработена за бъдещите модели на MINI и автомобилите на BMW с предно предаване, които очакваме догодина. Тази платформа ще бъде налична в две версии, с различно междуосие, като ще бъде в основата на плана на баварците за достигането на 2 млн. продажби годишно.

Задвижването на концепта е поверено на 1.5-литров TwinPower Turbo двигател с три цилиндъра, който е куплиран с електромотор и пакет литиево-йонни батерии. Общата мощност на системата е 190 к.с., а максималният въртящ момент достига 200 Нм.

Това позволява на возилото да ускорява от място до 100 км/час за по-малко от 8 секунди и да развива 200 км/час. Батериите на BMW Concept Active Tourer могат да бъдат зареждани и от електрическата мрежа, което предоставя пробег само на електроенергия в продължение на около 30 км. Така хибридното возило има средно потребление на гориво от едва 2.5 л/100 км, като отделя в атмосферата под 60 гр/км вредни СО2 емисии.

Размерите на BMW Concept Active Tourer са: 4,350 мм дължина, 1,834 мм широчина, 1,560 мм височина и 2,670 мм междуосие. Джантите, на които стъпва, имат размер от 20 инча.

Освен, че представя технологиите на BMW, които ще видим в серийно производство още догодина, моделът Active Tourer загатва и бъдещият сериен модел 1-Series GT.
 

Източник: Automedia
Последни теми
Facebook