BMW пуска две нови модификации на 7-series
Публикувано от на 26 септември 2012 | Преглеждания: 1646

Едната ще бъде M Performance, а другата хибрид с 2.0 литров 4-цилиндров мотор

BMW ще разшири гамата на 7-series с две нови модификации. Едната ще бъде разработена от подразделението M Performance, а втората ще разполага с 4-цилиндров двигател с обем 2.0 литра.
BMW пуска две нови модификации на 7-series
Според изданието Bimmer Today, бензиновата турбо-четворка с мощност 245 к.с. ще бъде част от хибриден агрегат, в който ще влезе и електромотор, помагащ за по-доброто ускорение на седана. Очаква се тази модификация да получи името 728i.

Подобен агрегат се използва и в хибридното Audi A8. Там 2.0 литровият бензинов турбомотор с мощност 211 к.с. работи съвместно с електродвигател с мощност 54 кВт и комплект литиево-йонни батерии. Този автомобил може да измине само на електричество 3 км. при максимална скорост от 60 км/ч.

„Седмицата” от семейството M Performance ще се казва M750i. Тя ще разполага с 4.4 литров туин-турбо двигател V8, развиващ 450 к.с. и система за задвижване на четирите колела xDrive, която ще се предлага като допълнителна опция. От стандартното BMW 750i новата версия ще се различава по доработеното шаси, пренастроеното управление на волана и по-агресивния си външен вид.

Очаква се при следващото поколение на 7-series – след около 3-4 години, да се появи и модификация М770i xDrive. При нея ще бъде използван карбон за направата на голяма част от каросерията. Освен това ще има нов тип спортни седалки, карбоново-керамични спирачки, нова изпускателна система и 20-инчови джанти. Задвижването ще бъде поверено на 4.0 литров туин-турбо мотор с мощност 475 к.с. и 650 Нм въртящ момент.

Източник: Automedia
Последни теми
Facebook