PSA и BMW обявиха развод
Публикувано от на 25 септември 2012 | Преглеждания: 1351

Французите ще осъществяват зелените си проекти с помощта на GM

PSA и BMW обявиха развод
Още когато GM обяви, че ще придобие 7% от акциите на PSA Peugeot Citroen, специалисти заявиха, че е въпрос на време французите да прекъснат взаимоотношенията си с BMW. Всъщност още преди два месеца баварците заявиха, че възнамеряват да се откажат от този съюз, но от френската автомобилна компания така и не разпространиха своето становище по въпроса.

То се появи днес, като гласи, че PSA Peugeot Citroen и BMW Group слагат край на сътрудничеството си. Очаква се французите да продължат разработките на зелени технологии с помощта на GM. От своя страна BMW ще продължи сама с разработките на подобни системи, сочи информацията на autonews, въпреки, че немската автомобилна компания се споразумя с Toyota за сътрудничество в областта на разработката и производството на горивни клетки, батерии и електромотори.

Припомняме, че през 2011 г. PSA и BMW създадоха съвместното предприятие BPC Electrification. Неговата главна задача бе разработката и производството на електрически автомобили, като то включваше изследователски център и завод в Мюлуз. В него през 2015 г. трябваше да се произвеждат по 10 000 електромобила на година. BMW Group и PSA Peugeot Citroen участваха с по 50 % в създаването на BPC Electrification.

Все още не е ясно какво ще се сучи с BPC Electrification, но се очаква баварците да изкупят частта на французите и да продължат разработките. Към момента от BMW казват, че няма решение за бъдещето на съвместно предприятие, като то ще бъде взето в бъдеще.

Източник: Automedia
Последни теми
Facebook