Кризата удари и германските премиум-марки
Публикувано от на 25 септември 2012 | Преглеждания: 1119

За първи път от 17 години Mercedes-Benz и Porsche усетиха отлива на клиенти

Икономическата криза в Европа засегна и някои от премиум-марките в Германия. Това сочи проучване на икономическото издание АЕСЕ, според което дори стабилни автомобилни производители като Mercedes-Benz и Porsche за първи път от 17 години усещат отлив на клиенти.
Кризата удари и германските премиум-марки
Мерките, които вече взимат дилърските центрове на компаниите, засега се свеждат единствено до смъкване на цените на моделите с около 12 %. Според изнесената от AECE статистика това е помогнало на Mercedes-Benz и Porsche да увеличат ежемесечните си продажби, но според експертите това са половинчати мерки, които няма да разрешат ситуацията.

Само през август интересът към новите автомобили в Германия е спаднал с 4.7 %, като се очаква в края на 2013 г. общият резултат да бъде с около 7.1 % по-нисък от предходната година. Подобрение на пазара през 2014 г. също не се очаква, така че големите производители тепърва ще усетят спад в приходите.

Любопитното е, че при тази ситуация представителите на друга германска премиум-марка - BMW, запазват оптимизъм. В баварския концерн за сигурни, че през тази година ще успеят да подобрят финансовите си показатели, които през миналата година бяха печалба от $7.38 млрд. През миналата година BMW успя да продаде 1.38 млн. нови автомобила, Mercedes-Benz - 1.26 млн, а Porsche - 119 000.

Източник: Automedia
Последни теми
Facebook