BMW Track Day Driving Experience бе посетен от управителя и икономическия директор на АТПП
Публикувано от BMWPower-BG.net на 17 септември 2012 | Преглеждания: 3235

 

15 - 16 Септември 2012г.

Транспортната безопасност и намаляването на жертвите по пътищата са тясно свързани преди всичко с безопасното шофиране, но най-вече с необходимостта да се научим да караме бързо, но безопасно. В България, в последно време, не се обръща достатъчно внимание на обучението на шофьорите и поради тази причина черните списъци със загинали по пътищата, най-вече млади хора, се увеличава с всяка изминала година. Тъжен факт е, че за последните пет години по пътищата ни са загинали над 9000 души, което е равно на населението на градове с размерите на Трябва или Банско, или с други думи за пет години от картата на страната ни е изчезнал цял град, в следствие на пътно транспортни произшествия.

Министерство на вътрешните работи и правителството се опитват да извършат някаква превенция над риска в транспорта, но за съжаление усилията им се ограничават до увеличаване на глобите и поставянето на все повече и повече правила. Мерки, които не оказват сериозно влияние върху смъртността по пътищата.

Добър пример за инициатива, която реално дава резултати е провелият се днес близо до с. Калояново BMW Track Day Driving Experience, който посетиха управителят и икономическият директор на АТПП г-жа Диана Русинова и г-н Георги Ненов. Тази инициатива даде възможност на всички шофьори да  получат полезни съвети относно динамичното шофиране от опитни пилоти и инструктори. Организаторите на мероприятието – BMW Club Bulgaria дадоха възможност на желаещите да се научат да откриват най-правилния начин за контрол на автомобила. Тези познания и опит са полезни, защото позволяват на водачите на моторни превозни средства да придобият умения за по-сигурно и по-безопасно каране по пътищата от Републиканската пътна мрежа. Чрез обучение на писта „Дракон“ желаещите научиха как може да бъде намерен най-бързият път на пистата и това в бъдеще да бъде използвано от шофьорите.

„Агенция за транспортни проучвания и прогнози“ приветства това събитие и го оценява като една реална стъпка в борбата за безопасен транспорт и превенция над риска в транспорта. Това мероприятие е нещо, което дава конкретни резултати и помага на много шофьори да запазят себе си и спътниците си живи на пътя. Може би това е първата истинска стъпка за намаляването броя на жертвите загинали в пътно транспортно произшествие, защото бързата скорост е безопасна, стига наистина да се научим да познаваме добре автомобила си и да боравим с него правилно, така ще бъдем безопасни и за себе си и за околните и ще сведем до минимум възможността да станем жертва на пътен инцидент.

Източник: АТПП
Последни теми
Facebook