BMW показа plug-in hybrid
Публикувано от на 14 септември 2012 | Преглеждания: 1702

BMW Concept Active Tourer има 190 к.с. и изразходва средно 2.5 л/100 км.

BMW официално показа моделът Concept Active Tourer, чиято премиера пред публика ще се състои в Париж. Возилото е концепция, която представя бъдещият сериен модел 1-Series GT.
BMW показа plug-in hybrid
Концептът представлява MPV, което съчетава "комфорт и функционалност с динамика и стил". Размерите на колата са 4,350 мм дължина, 1,834 мм широчина, 1,560 мм височина и 2,670 мм междуосие. Джантите, на които стъпва, имат размер от 20 инча.

В салона на BMW Concept Active Tourer откриваме познатия за баварците дизайн, който обаче изглежда малко по-футуристично. Уредите са изцяло дигитални, като присъстват 10.25-инчов екран и следващото поколение heads-up дисплей. Налични са още фоново осветление и огромен панорамен покрив, който позволява на водача да избира колко светлина да пропуска вътре в купето.

BMW Concept Active Tourer, който ще видим в Париж, е plug-in hybrid. Въпреки това обаче, моделът запазва познатия динамичен стил на BMW. Под капака на возилото е поставен представеният днес 1.5-литров TwinPower Turbo двигател, който е куплиран с електромотор и пакет литиево-йонни батерии. Общата мощност на системата е 190 к.с., а максималният въртящ момент достига 200 Нм.

Това позволява на возилото са ускорява от място до 100 км/час за по-малко от 8 секунди и да развива 200 км/час. Батериите на BMW Concept Active Tourer могат да бъдат зареждани и от електрическата мрежа, което предоставя пробег само на електроенергия в продължение на около 30 км. Така хибридното возило има средно потребление на гориво от едва 2.5 л/100 км, като отделя в атмосферата под 60 гр/км вредни СО2 емисии.

Още информация за BMW Concept Active Tourer очаквайте в края на този месец, когато моделът ще бъде представен официално.

Източник: Automedia
Последни теми
Facebook