BMW показа 3-цилиндровите си двигатели
Публикувано от на 14 септември 2012 | Преглеждания: 1890

Първият модел с тях ще бъде 1-Series GT

BMW официално показа 3-цилиндровите турбо-двигатели с обем 1.5 литра. Агрегатите ще бъдат използвани за следващото поколение Mini, за всички машини на BMW с предно предаване, както и за версиите със задно предаване на 1- и 3-Series.
BMW показа 3-цилиндровите си двигатели
Бензиновият трицилиндров мотор е получил името B38, а дизеловият – B-37. Според представители на баварския концерн, тези агрегати са съответно с 5 и 15 % по-икономични от настоящитеги бензинови и дизелови 4-цилиндровия мотори от серията N20.

Новите агрегати разполагат с по една турбина, система за промяна на газоразпределението Valvetronic и по-голям ход на буталата в сравнение с N20. Официална информация за техническите параметри на двигателите липсва, но според запознати бензиновият мотор може да развива между 122 и 224 к.с. (от 180 до 240 Нм), а дизеловият – от 82 до 184 к.с. (от 225 до 330 Нм).

Първият модел, който ще бъде обзаведен с новите мотори ще е концептът BMW Active Sports Tourer. Неговата премиера е на срочена за по-късно днес (14 септември). Този модел е предшественик на хечбека 1-Series GT и ще бъде построен на новата платформа UKL1, върху която ще бъдат конструирани и бъдещите модели на Mini. Платформата е с предно предаване, но като опция BMW предлага и задвижване на четирите колела.

Източник: Automedia
Последни теми
Facebook