Българин създаде facebook страницата на BMW X5
Публикувано от на 03 септември 2012 | Преглеждания: 3930

Представяме ви Тодор Тодоров от Варна. Той е един фен (може би най-запаленият) на SAV модела, носещ емблемата на Баварците. Х5 за него не е само сбъдната мечта, но и нещо повече.

Накратко: Тодор е почитател на BMW X5 от далечната 1999 г, точно когато моделът е представен официално. От тогава започва да колекционира снимки само на Х5 – надхвърля 15,000 кадъра и дори от BMW пишат за нея на официалната си Facebook страница. Събрал е и 7-те оригинални макета на всички поколения X5 в размер 1:18.

От както социалната мрежа Facebook навлезе в ежедневието, Тодор осъзнава потенциала й, създава фен страница на BMW Х5 в края на 2008 г. с чисто любителска цел. През 2009 г. администраторите на Facebook блокират страницата заради авторски и търговски права върху продукта. Тогава варненецът се мотивира още повече и започва да комуникира с представители на BMW AG – Мюнхен. След стотици имейли немците харесват страницата и съдържанието и се свързват с администраторите от Facebook, които я пускат отново на 5 юли 2010 г. От тогава фенстраницата функционира с официално разрешение и подкрепа от BMW AG и Тодор започва да я развива с по-комерсиална цел и на по-високо ниво. Към момента тя има малко над 1 милион фена. Новите почитатели на ден са около 3500, а страницата се превръща във водеща за автомобилните модели според Consumer Guide Automotive.


На кратките ни въпроси Тодор дава точни и лаконични отговори.

- Защо BMW? Защо X5?
- BMW заради усещането от шофирането, което никога не те напуска. А Х5 заради това, че когато излезе преди 12 години, беше нещо различно. Общо взето любов от пръв поглед.


- Излишно ли е да питаме какво караш в момента?
- Би било несериозно да отговоря, че карам нещо различно от Х5. Всеки ден съм зад волана на Х5 Е53 3.0d, което вече е на 10 години. Надявам се скоро да се кача на Е70, а защо не и на F15… (бел. ред. F70 е настоящият Х5, а F15 е моделът, който очакваме през 2014 година).

- Как те приемат в Мюнхен?
- В Мюнхен съм бил веднъж по покана на BMW. Интересното бе, че когато кацнах, ме посрещнаха двама служители на фирмата, дадоха ми ключ за чисто ново BMW Х5 Е70 3.0d фейслифт, лист с програмата на престоя и ме оставиха да се насладя на момента. Резервоарът бе пълен. За 4 дни навъртях 800 км., като се има предвид, че програмата ми бе доста натоварена. Как да си легна нощем, като знам, че в гаража ме чака чисто ново Х5?


- Разбрахме, че скоро пак ще се разходиш до меката на Баварците. Какво ще се случи тогава?
- Този път е нещо наистина голямо. За съжаление нямам право да споделям, докато не го обявят публично от BMW.

Тодор не спира да мечтае. Иска му се да работи за BMW AG. Пожелаваме му успех и ще следим развитието му за Вас.

Ето и линк към Facebook фенстраницата, която администрира: http://www.facebook.com/BMWX5

 

Източник: Списание Off-Road BG

Последни теми
Facebook