BMW Z4 GT3 извоюва финал на подиума на 24 часа на Spa
Публикувано от на 01 август 2012 | Преглеждания: 4910

След силен дъжд, 16 излизания на колата за сигурността и много бързи обиколки, частният BMW отбор "Vita4One Racing" със своето BMW Z4 GT3 номер 66 благополучно завърши на трета позиция в 24-часовото състезание на Spa-Francorchamps провело се от 26-ти до 29-ти Юли на белгийската писта.

Стартирайки от пол позишън и въртейки постоянни бързи обиколки, Gregory Franchi (BE), Frank Kechele (DE) и Mathias Lauda (AT)  бяха наградени с първия си подиум за сезона след 508-те тура в този кръг от сериите за издържливост "2012 Blancpain Endurance Series".

След тях на четвърто място пък се нареди друго BMW Z4 GT3 с номер 3 и пилотите на "Marc VDS Racing" - Markus Palttala (FI), Bas Leinders (BE) и Maxime Martin (BE). Триото поведе в началото на надпреварата и постави най-бързите обиколки както на сухото трасе така и по време на дъжда започнал по-късно, като Martin бе най-бърз с голяма преднина със своето време от 2:19.758 минути точно преди да се появи дъжда в събота вечерта. Тяхното BMW бе начело на колоната в продължение на 6 часа от надпреварата и трето по средата на дистанцията, донасяйки така ценни точки в борбата за титлата в този оспорван GT3 шампионат. Въпреки, че тримата пилоти на "Marc VDS Racing" не успяха да се качат на подиума те успяха успешно да защитят водачеството си в сериите оставайки на първите три места в генералното класиране.

Пилотите на втората кола на "Marc VDS Racing" също могат да са щастливи от своето представяне след като претърпяха инцидент веднага след старта, но въпреки това успяха да наваксат загубеното за отстраняване на щетите време и да завършат на 15-та позиция.

Следващият кръг от сериите ще се проведе от 20-ти до 23-ти Септември на пистата Nurburgring в Германия.

Последни теми
Facebook