Hartge обещава 438к.с.за три-турбо дизеловия M Performance двигател.
Публикувано от на 30 юли 2012 | Преглеждания: 4646

Германският тунер Hartge подготвя представянето на своя силов пакет за първия дизелов три-турбо двигател на BMW. Базиран на популярния 3-литров редови шестак (N57D30), но с допълнителен турбо компресор, иновативният агрегат в стандартна форма предоставя 381 конски сили и 740 NM въртящ момент. Размерите, разположението и взаимодействието между трите турбота са създадени така, че да гарантират максимална мощност, доставяна в максимално голям работен диапазон.

 

Системата се състои от два относително малки турбо компресора и един голям, които обединяват сили прецизно, за да доставят впечатляващи мощностни характеристики. В зависимост от условията на движение, ниският инерционен момент на малките компресори се използва максимално за получаване на експлозивна отзивчивост, докато връзката с голямото турбо е прецизирана за генериране на възможно най-високо налягане.

 

Всичко това, съчетано и с последните инженерни решения на BMW, като алуминиев картер, common-rail директно впръскване с пиезо инжектори и турбо компресори за високо налягане с променлива геометрия, предоставя на Hartge изключително добра база за доработки.

 

 

Работейки на базата на иновативния дизел, те успяват да постигнат впечатляващи силови характеристики - мощност от 438к.с. и 850 NM въртящ момент. Силовият пакет на Hartge ще бъде на разположение за всички модели от гамата на BMW, снабдени с новия 3-литров три-турбо агрегат - M550d xDrive седан и комби, X6 M50d и X5 M50d, както и в обновената 7-серия BMW 750D и 750Ld xDrive.

 

Цената се очаква да бъде обявена в близко бъдеще.

Последни теми
Facebook