BMW M6 Gran Coupe пристига през 2013
Публикувано от на 19 юли 2012 | Преглеждания: 3110

По време на прес събитие BMW потвърди представянето на M6 Gran Coupe през 2013г. Само година след представянето на М6 Кабриолет и Купе, ще имаме удоволствието да се насладим и на първото М6 с четири врати, което се очаква да бъде една от най-добре изглеждащите М коли до сега.

М6 Gran Coupe ще бъде изградено на базата на наскоро представената 6-та серия Gran Coupe и ще измести М5 и М6 от върха на гамата М автомобили. За задвижването му ще бъде използван познатия високооборотен V8 TwinPower Turbo агрегат (S63TU) съчетан със 7-степенната M-DCT трансмисия с двоен съединител, но е възможно да бъде с още по-впечатляващи стойности на мощността от така или иначе стряскащите 560к.с. на М5 и М6.
 

Както можем да предположим, автомобилът ще съчетава характерните М черти - раздути калници, големи въздуховоди и колела, както и типичните две двойни ауспухови тръби, като се предполага, че дизайнът на тези елементи ще бъде сходен с този от М6 Купе и Кабрио. Също като двувратото купе, М6 Gran Coupe ще разполага и с олекотен таван от карбонови влакна. Имайки предвид, че 6-та серия Gran Coupe споделя своята "анатомия" с 5-та серия седан, най-вероятно М6 Gran Coupe ще има повече механични прилики с М5 отколкото с М6.

Очаква се базовата цена на М6 Gran Coupe да бъде малко над тази на останалите М модели, т.е. над 130 000 Евро.

Последни теми
Facebook