Коронел зад волана на BMW 320 TC през 2011 година.
Публикувано от BMWPower-BG.net на 01 февруари 2011 | Преглеждания: 2910

ROAL Motorsport празнуват завръщането си в FIA World Touring Car Championship (WTCC) с Том Коронел зад волана. По този начин, те укрепяват редиците на частни отбори BMW.

След една година отсъствие от WTCC за ROAL, Коронел ще бъде зад волана на BMW 320 TC с нов 1.6-литров турбо двигател, през 2011 година. "Техническият пакет, разработен от BMW Motorsport със сигурност е доста интересен и аз вярвам, че ще позволи на частните екипи да се борят за постигането на високи резултати", казва ръководителят на тима Роберто Раваля. "Приносът на бърз и опитен пилот като Том Коронел ще бъде още една добавена стойност за отбора."

"Имам чувството, че спечелих италианската лотария и ударих джакпота", казва Коронел и допълва "Следя тимът на ROAL от много години, първо в ETCC и по-късно във WTCC, това е екип които печели много състезания. Също така е невероятно да работиш с Роберто Раваля."

Между 2005 и 2009 година, тимът на ROAL е сред обичайните заподозрени във WTCC, по това време познат като BMW Team Италия и Испания, и спечели общо седем победи в световния шампионат. Коронел спечели Купата на Независимите през 2006 и 2009 година. Някой от другите му титли са от 1997 г. Японската Формула 3 и през 1999 г. във Формула Nippon. Той отпразнува своята първа победа във WTCC в Окаяма през 2008 година.

Последни теми
Facebook