Dunlop гуми предлагат безценно предимство за BMW на "Зеления ад".
Публикувано от BMWPower-BG.net на 01 февруари 2011 | Преглеждания: 2140
dunlop
През 2010 година екипът на BMW Motorsport направи впечатляващо завръщане, след 5 годишно отсъствие, в състезанието 24 часа на Нюрбургринг, спечелвайки първа позиция в генералното класиране с BMW M3 GT2. За този успех, отборът разчиташе на гуми, предоставени от разващият се партньор Dunlop. Изискванията към гумите на най-трудната писта за автомобилни състезания в света са уникални.
 
За много фенове на моторните спортове, никое друго състезание не може да се сравни с 24-часа на Нюрбургринг/Нордшлайфе. 25.378-километровата отсечка в местността Айфел (Германия), е не по-малко специална за експертите от Dunlop. Нордшлайфе се състои от 73 завоя, както и участъци с много високо сцепление. Това поставя гумите са под огромно изпитание на "Зеления ад".

Гумите дори нямат възможността да се възстановят на дълги прави, като известната "Döttinger Höhe". "Там се движиш по права линия на максимална скорост за повече от 35 секунди. Поради високите ъгли на наклон, необходими за многото различни по вид завой, гумите са поставени под максимален натиск върху вътрешната контактна повърхност", казва Майкъл Белман, Директор на Dunlop Motorsport. За тази специфична комбинация от тежки изисквания, Dunlop са разработили специални гуми, които предлагат повишена защита срещу щети, като в същото време осигуряват максимално сцепление и възможно най-добрите характеристики в многото трудни отсечки. Когато се бориш за победата, надеждността е необходимост - както показа в триумфа си миналата година M3 GT2.

 

Последни теми
Facebook