BMW представи 4-цилиндрови двигатели с TwinPower Turbo
Публикувано от BMWPower-BG.net на 21 януари 2011 | Преглеждания: 1082

BMW Group представи първия в света четирицилиндров бензинов двигател с технологията TwinPower Turbo, част от стратегията BMW EfficientDynamics за повишаване на ефективността
BMW X1 xDrive28i е първият модел, който се задвижва от новото поколение четирицилиндров бензинов двигател с технология BMW TwinPower Turbo, директно впръскване High Precision Injection, свръхпълнене на принципа Twin-Scroll, променливо задвижване на разпределителните валове, двоен VANOS и променливо газоразпределение VALVETRONIC.
Работният обем е 1997 куб. см, а максималната мощност е 245 к.с. при 5000 об/мин. В сравнение със сходния като мощност шестцилиндров мотор новият агрегат е по-компактен и лек, благодарение на изцяло алуминиевия цилиндров блок и взаимстваната от моторните спортове Bedplate-конструкция.
По отношение на еластичността новият агрегат също превъзхожда монтираните доскоро атмосферни двигатели. Максималният му въртящ момент достига 350 Nm и е на разположение още от 1250 об./мин. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 6,1 секунди и 6,5 секунди с автоматична трансмисия, което е съответно с 0,7 секунди и 0,3 секунди по-бързо в сравнение с предшественика, оборудван с шестстепенна автоматична скоростна кутия. Максималната скорост на новото BMW X1 xDrive28i е 240 км/ч.

Последни теми
Facebook