BMW Gran Coupe ще се прави серийно..
Публикувано от BMWPower-BG.net на 04 юни 2010 | Преглеждания: 1026

Концепцията BMW Gran Coupe ще бъде произвеждана серийно от втората половина на 2012 година.
Най-вероятно този модел ще бъде член на семейството на „шестицата" на Баварската фирма, заяви източник от BMW. Купето с четири врати, дълго около 5 метра, е създадено като типичен представител на спортните коли тип GT.

Височината му е със 100 мм по-малка от тази на актуалната 7-series, а обемът на задните седалки е малко по-малък от седана на „седмицата". Колата ще бъде директен конкурент на автомобили като Maserati Quattroporte, Audi A7 и Porsche Panamera. 

BMW Gran Coupe ще се прави серийно

Колата ще се сглобява на същата платформа, която използват и 5-series, 7-series и 5 GT. Двигателите ще бъдат с 6 и с 8 цилиндъра, дизелови и бензинови, познати от „петицата" и & bdquo;седмицата" на BMW. Те ще се комбинират с автоматична трансмисия с осем степени и два съединителя.

BMW Gran Coupe ще се прави серийно

BMW Gran Coupe ще вземе много от стила на концепцията CS (на снимките), показана за първи път на автомобилния салон в Шанхай през 2007 г.

BMW Gran Coupe ще се прави серийно

Очаква се дизайнът на Gran Coupe да покаже насоките за развитие в дизайна на Баварската фирма. В този смисъл се очаква бъдещият сериен модел на BMW Gran Coupe да има удължена колесна база, нисък ръст и увеличен преден превес, които заедно със запазената марка на предната маска на фирмата, уголемените отвори за въздух и стъклата на вратите без рамка, да станат основна част от новия дизайнерски стил на BMW.

BMW Gran Coupe ще се прави серийно 

Източник: automedia.bg

Последни теми
Facebook