Ще видим ли мини BMW?
Публикувано от BMWPower-BG.net на 31 август 2007 | Преглеждания: 1318
На няколко пъти през последните месеци се появяват информации за нов модел на BMW, който ще бъде позициониран под сегашната Серия 1.

Според предвижданията новият мини хечбек ще има много общи части със сегашния модел на Mini. Това ще бъде първият модел с предно предаване произвеждан от BMW и в същото време най-евтиният модел на Баварската фирма. Първоначалните информации са, че неговата цена ще бъде по-ниска от тази на Мини. 

Една от причините за въвеждането на подобен модел в производството на BMW са растящите изисквания за опазване на околната среда в Европа. Един нов модел на мини кола с много ниски вредни емисии от въглероден двуокис (CO2) ще намали средните емисии на фирмата и ще й позволи да отговори на стандартите въвеждани от Европейската Комисия. 

Друга причина е да се отговори на главните конкуренти и най-вече на Audi, които също планират да въведат подобни модели в своето производство. 

Макар да е малко вероятно дизайнът на новия мини модел да бъде по подобие на концепцията CS, както показва този компютърен образ, всеки модел на Баварската фирма носи характерния фирмен стил на предната маска. Другите части на колата са според фантазиите на тези, създали компютърния образ.


Източник: automedia.bg

Последни теми
Facebook