„Петица” комби на BMW ще бъде на пазара тази есен.
Публикувано от BMWPower-BG.net на 28 януари 2010 | Преглеждания: 859
Новата генерация на BMW Серия-5 комби ще се появи на пазара в Европа още през тази година.
Всъщност изненади са почти изключени, защото новата „петица" седан вече е представена и се знае какво може да се очаква и от комбито.

„Петица

Новото комби за пореден път няма да залага на огромни багажници, както правят например в Opel или VW. За сметка на това на първо място при петица комби са премерените пропорции, оптималното разполагане на тежестта между двете оси и разбира се динамиката запазена от седана.

„Петица

Актуалната генерация на BMW 5 е допълнена и от нов модел 5 Gran Turismo (F07), който може да бъде обозначен като някакъв междинен модел между седана и бъдещия Touring.

Същинското комби на „петицата" ще видим през есента на тази година. Официалната премиера на автомобила ще бъде на автосалона в Париж.

„Петица

Двигателите за BMW Серия-5 Touring ще повтарят тези при седана. Бензиновите ще бъдат редови шестцилиндрови агрегати - 523i (150 kW), 528i (190 kW) и 535i (225 kW), и осемцилиндровия агрегат за 550i (300 kW).

Дизеловите мотори започват с единствения двигател с четири цилиндъра - 520d (130 kW) и два трилитрови агрегати с по 6 цилиндъра - 525d (150 kW) и 530d (180 kW).

Все още няма официални снимки на комби модела, а това което виждате са компютърни образи, според запознати съвсем близки до оригинала.

Източник: automedia.bg
Последни теми
Facebook