BMW пуска нова най-силна версия на Z4.
Публикувано от BMWPower-BG.net на 15 декември 2009 | Преглеждания: 907
BMW засега изключва възможността да се появят заместници на „М" вариантите на Z3 и предишното поколение на Z4.
За сметка на това обаче, от Мюнхен съобщиха, че съвсем наскоро ще се появи нова и по-бърза версия на Z4 sDrive35i. Това ще бъде Z4 sDrive35is - където допълнителното „s" дава разликата.

BMW пуска нова най-силна версия на Z4

Този автомобил ще има своята премиера още през следващия месец на автомобилния салон в Детройт. Най-силната версия на Z4 ще бъде с по-мощен трилитров редови шестцилиндров би-турбо двигател и ще има дизайн в стила на M-Sport, както и сериозни промени по шасито.

BMW пуска нова най-силна версия на Z4

Промените в двигателя ще засегнат компресията на горивната смес и нейното оптимизиране. Така мощността ще бъде повишена от стандартните 306 к.с. на 340 к.с. при 5 800 об/мин. Максималният въртящ момент също е повишен до 450Nm, като ще бъде на разположение от 1 400 до 4 500 об/мин.

BMW пуска нова най-силна версия на Z4

Модифицираният двигател на Z4 sDrive35is ще позволява и появата на функцията „Overboost", при която ще бъде възможно за кратък период при пълна газ за се повиши максималният въртящ момент с още 50Nm или да достига до 500Nm. Движението се предава към задните колела чрез модернизирана версия на трансмисията със седем степени и два съединителя.

BMW пуска нова най-силна версия на Z4

От BMW съобщават, че ускорението на новата версия на Z4 от място до 100 км/час ще става за 4.8 секунди, а максималната скорост ще бъде електронно ограничена до 250 км/час. В съобщението на BMW се казва също, че въпреки нарасналата мощност в сравнение със стандартния Z4 sDrive35i, новият „s" модел ще има същият разход на гориво - средно 9 литра на 100 км., като и вредните емисии от CO2 ще останат без промяна - 210 г/км.

BMW пуска нова най-силна версия на Z4

Освен промените в мощността, бъдещият Z4 sDrive35is ще бъде със стилния M Sports Package, включващ M Aerodynamics Package и регулируемо окачване M Suspension. Окачването M Suspension ще има електронно контролирани амортисьори и ще може да понижава височината на колата с 10 мм.

BMW пуска нова най-силна версия на Z4

Най-силният Z4 ще получи и възможност за програмиране на електронното управление на кормилната система. Колата ще бъде с лети джанти с размер 18 цола.

Източник: automedia.bg
Последни теми
Facebook