Световен рекорд за скорост постави BMW ASC3 3.5d.
Публикувано от BMWPower-BG.net на 15 декември 2009 | Преглеждания: 944
AC Schnitzer постигна нов световен рекорд за бързина на дизелов автомобил имащ сертификат за движение по обществените пътища.
Немската фирма е една от най-известните тунингови къщи, специалист по моделите на BMW. Рекордът беше постигнат с модел ACS3 3.5d Coupe, доработка, която е базирана на BMW 335d.

Световен рекорд за скорост постави BMW ASC3 3.5d

Тунинговата версия постигна скорост от 288.7 км/час на дългата 13 километра писта Нардо в южна Италия. Новият световен рекорд за скорост на дизелов автомобил сертифициран за движение по обществените пътища е с 8.7 км/час по-бърз от предишния рекорд, поставен през 2006 г.

Световен рекорд за скорост постави BMW ASC3 3.5d

Макар от тунинговата фирма да не дават технически подробности за автомобила постигнал рекордната скорост, предполага се, че той е с версия на редовия дизелов двигател с 6 цилиндъра, две турбини и стандартна мощност около 310 к.с.

По същото време на пистата в Нардо от AC Schnitzer тестваха и тяхната версия ACS4 3.5 turbo, създадена на базата на BMW Z4 sDrive 35i. Роудстерът с твърд сгъваем покрив и мощност 360 к.с. е успял да постигне скорост от 303.1 км/час. Това не е световен рекорд в този клас, но все пак е доста впечатляващо постижение.

Източник: automedia.bg
Последни теми
Facebook