BMW Group е партньор на Конференцията за климатичните промени на ООН в Копенхаген (COP 15).
Публикувано от BMWPower-BG.net на 12 декември 2009 | Преглеждания: 948
BMW Group е партньор на Конференцията за климатичните промени на ООН в Копенхаген (COP 15)

BMW Group е партньор на Конференцията за климатичните промени на ООН, Копенхаген (COP 15), която продължава до 18 декември 2009 г. С участието си във форума компанията затвърждава ангажимента си за превръщане на устойчивото развитие във водеща бизнес практика и подкрепя постигането на ясна цел - намаляване с най-малко 25% на средното ниво емисии на въглероден двуокис, от автомобили, в атмосферата до 2020 г.

BMW Group не само ще предостави на ООН автомобили за официалните лица и делегации, включително такива с водородно и електрическо задвижване, но също така, за пръв път на подобен форум, ще участва в две официални съпътстващи събития, на които ще представи значими идеи за справяне с промените в климата. Партньори, на компанията ще бъдат Министерството на околната среда, консервацията и безопасността на реакторите на РГермания, и Института за изследване на влиянието на климата в Потсдам.

На 12 декември, компанията организира симпозиум «"Where do we go from here"? посветен на климата в Музея за модерно изкуство в Луизиана с участието на световно известни специалисти от сферата на архитектурата, модерното изкуство и технологиите.

Д-р Норберт Райтхофер, Председател на борда на директорите на BMW AG, определя своите очаквания „Подкрепяме общата цел за намаляване на промените в климата. Индустриалните държави трябва да си поделят отговорността, най-малко за да се предотвратят резултатите от нелоялна конкуренция." В областта на автомобилостроенето д-р Райтхофер вижда следните предизвикателства: „Очакваме Копенхаген да помогне при поставянето на основите на пътя към устойчива мобилност. Следващата стъпка след поставянето на амбициозни цели ще бъде те да се превърнат в конкретни мерки. Например, правителствата трябва да предоставят стимули за закупуването на електрически автомобили, за да може да се осигури достатъчно начално търсене."

Намаляване на емисиите на CO2 с поне 25% до 2020 г.
В същото време, BMW Group се ангажира да допринесе към изпълнението на климатичните цели. Компанията планира да намали емисиите на CO2 в продуктите си с поне 25% до 2020 г. За да се постигнат тези цели, технологии като електрическото задвижване с нулеви емисии ще играят основна роля.

От 1995 до 2008, BMW Group е постигнала намаляване на средните нива на вредни емисии за автомобилите си, предлагани в ЕС с повече от 25 %. Компанията активно работи по широкообхватна стратегия за устойчивост. Франк-Петер Арндт, член на Управителния съвет на BMW AG, отговарящ за производството, коментира: „BMW Group е най-устойчивата компания за автомобили в света. Това беше потвърдено още веднъж през 2009 г., когато Индекса за устойчивост Дау Джоунс оцени BMW Group като секторен лидер за пета поредна година. Няма друг производител, който да използва ресурсите за производство толкова ефективно. За нас тази позиция представлява както мотивация, така и задължение. Няма да отстъпим завоюваните позиции по отношение на продуктите си, нито при производствения процес. Целта ни е да се погрижим всички наши процедури да бъдат задвижвани от устойчивост."

BMW Group, с трите си марки BMW, MINI и Rolls-Royce, е един от най-успешните производители на първокласни автомобили и мотори в света. Като международна група, BMW Group управлява 24 производствени фабрики в 13 държави и има глобална мрежа за продажби в над 140 държави. През финансовата 2008 година, BMW Group продаде над 1.43 милиона автомобили и повече от 101,000 мотори по целия свят. Приходите за годината възлизат на 53,2 милиона евро, с печалба преди лихвите и таксите (EBIT) възлизаща на 921 милиона евро.
Успехът на BMW Group винаги се основава на дългосрочно мислене и отговорна дейност. Екологичната и социална устойчивост в цялата мрежа от ценности, изчерпателната отговорност на продуктите и ясният ангажимент към опазването на ресурсите, са същинска част от стратегията на компанията. BMW Group е индустриален лидер в индексите за устойчивост на Дау Джоунс за пети пореден път.

Източник: auto-press.net
Последни теми
Facebook