Поредно признание за BMW EfficientDynamics.
Публикувано от BMWPower-BG.net на 20 октомври 2009 | Преглеждания: 987

BMW EfficientDynamics е най-ефективната програма за понижаване на разхода на гориво и вредни емисии в автомобилната индустрия през 2008 г.

Резултатите от проучване на Европейската федерация за транспорт и околна среда (T&E) показват, че и през 2008 г. BMW Group е автомобилният производител постигнал най-голям напредък в областта на намаляване вредните емисии и разхода на гориво в Европа. Благодарение на стратегията BMW EfficientDynamics консумацията на гориво и емисии CO2 са понижени с 10.2%. Средните нива на вредни емисии на гамата автомобили с марки BMW и MINI е 154 г/км. Резултат, който поставя компанията не само далеч пред конкурентите й в премиум сегмента, но е и по-добър от този на някои от най-големите производители в масовия сегмент, включително такива с фокус върху производството на компактни автомобили.

BMW Group дължи лидерската си позиция в повишаването на ефективността на ранното разработване и въвеждане в серийно производство на иновативни системи, за намаляване на разхода на гориво и вредни емисии. Функции като Регенериране на спирачната енергия; система Авто Старт/Стоп; индикатор за смяна на предавките; гуми с намалено съпротивление при търкаляне; системи за подпомагане на водача, които работят само при нужда и др. са включени в стандартното оборудване на всички модели BMW и MINI и постигат превъзходен баланс на икономичност и динамика в съответния клас.

Проучването на T&E обръща специално внимание на широкия обхват на BMW EfficientDynamics. За разлика от други автомобилни компании, които предлагат технологии за увеличаване на ефективността само за някои модели и/или като допълнителна опция, която увеличава цената, технологиите на BMW EfficientDynamics са част от стандартното оборудване на всички модели на BMW и MINI.

Така BMW Group предлага високоефективни модели във всички сегменти от MINI Cooper D (80 кВт/110 к.с.) със среден разход на гориво от 3.9 л/100 км. и нива на средни емисии CO2 от 104 г/км. до BMW 730d (180 кВт/245 к.с.) и среден разход на гориво - 6.8 л/100 км и нива CO2 - 178 г/км.
В анализа на резултатите, експертите на Федерацията за транспорт и околна среда обръщат специално внимание на факта, че постигнатото понижаване на разхода на гориво и нива на вредни емисии не се дължи само на пренасочване на продажбите към модели с по-малка мощност.

Европейската федерация за транспорт и околна среда (T&E) е независим орган обединяващ експерти от асоциациите за транспорт и околна среда на 23 европейски държави. Тя осъществява мониторинг и консултации за автомобилната индустрия във връзка с въвеждането на правилата и стандартите на ЕС за ограничаване на вредните емисии.

В периода 1995 г. - 2008 г. BMW Group постига понижаване на консумацията на гориво и вредни емисии на автомобилите с над 25%, с което с е преизпълнила своя ангажимент към Асоциацията на европейските производители на автомобили (АСЕА). Постоянното развитие на програмата BMW EfficientDynamics гарантира, че BMW Group може да посрещне и нови по-строги регулации.

Източник: auto-press.net

Последни теми
Facebook