Напредва разработката на BMW Z10.
Публикувано от BMWPower-BG.net на 10 септември 2009 | Преглеждания: 845

BMW готви нова офанзива в областта на спортните автомобили, като разработва модела Z10.
Според информациите налични към този момент, автомобилът ще има трилитров би-турбо двигател с шест цилиндъра, мощност 450 к.с. и максимален въртящ момент 474 Nm.

Напредва разработката на BMW Z10

Източници от Баварската фирма поясняват, че този двигател ще бъде модифицирана версия на сега познатия агрегат, който се монтира на BMW M3. Той ще се комбинира с автоматична скоростна кутия с окем степени и два съединителя.

Платформата на Z10 ще е алуминиева с някои елементи от магнезий, панелите на каросерията ще са от карбон и фибростъкло. Колата ще има и хибридна версия с интегриран електродвигател и литиево-йонна акумулаторна батерия.

Новият автомобил ще има и някои нови технологии, да споменем системата „thermal- management", която подобрява ефективността, чрез предварително загряване на маслото чрез отработените газове. Аеродинамиката на автомобила е подобрена с различни допълнения, спойлери и активно контролирани въздушни дефлектори.

Новият автомобил ще предлага повече място в сравнение с класически спортен модел като Porsche 911. Теглото на бъдещия BMW Z10 ще е около 1600 кг. Очаква се BMW Z10 да се появи на пазара след 3-4 години и да струва около 90 хиляди евро.

Източник: automedia.bg

Последни теми
Facebook