BMW Group: Най-екологичният автопроизводител.
Публикувано от BMWPower-BG.net на 09 септември 2009 | Преглеждания: 1078
За пета поредна година компанията грабна отличието "Мost Sustainable Automobile Company Worldwide".

Конкуренцията при битката за "най-зелен" автопроизводител в света става все по-ожесточена - просто погледнете Toyota Prius или Chevrolet Volt. Но ако се вгледате в начина, по който един автомобилен производител проектира, изгражда и рециклира продуктите си, то ще откриете, че BMW е лидер в областта.

Поне това е така според Dow Jones Sustainability Indexes (DJSI), който определя BMW Group като лидер по устойчиво развитие.

Критериите, според които компаниите попадат в DJSI са много. Анализират се корпоративни, икономически, екологични и социални резултати, прави се оценка на корпоративното управление, управлението на риска, брандинга, грижата за околната среда и предпазването от климатични промени и т.н.

Индексите за устойчивост са стандарт на световния фондов пазар, който, използвайки строги критерии, определя водещите компании, които оперират по икономически, социален и екологосъобразен начин.

BMW Group: Най-екологичният автопроизводител

BMW Group е единствената компания в автомобилната индустрия която попада в индекса всяка година, откакто той е създаден през 1999 година.

Лидерът в автомобилния сектор - BMW Group се нарежда до компании като Adidas (Лидер в сектор "Потребителски стоки"), ANZ Bank Group (Лидер в сектор "Банки"), и Nokia (Лидер в сектор "Технологии").

Източник: automedia.bg
Последни теми
Facebook