Хайдфелд доволен от поредната четвърта позиция.
Публикувано от BMWPower-BG.net на 26 август 2007 | Преглеждания: 1079
Ник Хайдфелд смята, че той и неговият отбор БМВ-Заубер са направили всичко възможно за спечелването на четвъртата позиция в Гран при на Турция днес. На старта на пистата "Истанбул парк", германецът изпрвари тръгналия лошо Фернандо Алонсо, но по-късно не можа да се пребори с испанеца за място на подиума.

"Много съм щастлив от резултата днес. Стратегията ни, изборът на гуми и боксовете днес, всичко бе перфектно", призна германецът. „Направихме добър старт. Бях от мръсната страна на пистата, но въпреки това атакувах съперниците си пред мен. Спрях много късно на първия завой и задминах Фернандо Алонсо. След първите влизания в бокса, той излезе пред мен и след това беше по-бърз", завърши той.

За разлика от своя съотборник, Роберт Кубица не успя дя задържи позицията си. Полякът се свлече до осма позиция след трудна надпревара. "Беше много трудно състезание за мен. Нямах достатъчно скорост и докато бях по-лек. Не можах да направя добра преднина пред преследвачите ми. Проблемите ми бяха във всички насоки и поради това колата беше много трудна за каране", коментира Кубица.


Източник: formula1.bg

Последни теми
Facebook