BMW представя най-ефективния си модел.
Публикувано от BMWPower-BG.net на 23 август 2009 | Преглеждания: 904
BMW обогатява най-популярния си модел с новата версия 320d EfficientDynamics Edition.
Обявен като най-ефективен и с най-малък разход на гориво сред всички модели в сегашния моделен ред на Баварците, този модел ще бъде представен във Франкфурт идния месец.

BMW представя най-ефективния си модел

Колата е създадена на базата на 320d и има среден комбиниран разход на гориво (според производителя) от 4.1 литра на 100 км. Вредните емисии от СО2 са 109 г/км. За да придобиете впечатление от достижението на BMW, хибридният модел на Honda Insight, станал толкова популярен в Япония и САЩ, има среден разход от 4.4 литра бензин на 100 км и вредни емисии 101 г/км.

BMW представя най-ефективния си модел

BMW 320d EfficientDynamics е с двулитров четирицилиндров дизелов двигател с една турбина и предлага максимална мощност от 163 к.с. между 3500 и 4200 об/мин. Максималният въртящ момент е 360Nm и е наличен от 1750 до 3000 об/мин. Ускорението от място до 100 км/час е за 8.2 секунди. Ускорението на пета скорост от 80 до 120 км/час е за 9.6 секунди. Седанът има максимална скорост от 220 км/час.

BMW представя най-ефективния си модел

Високоефективният автомобил има редица промени в сравнение със стандартния 320d. Има промени в конструкцията на двигателя, окачването е изменено също, като е приближило автомобила до пътя, амортисьорите са други. Олекотените джанти са с гуми Michelin EnergySaver.

BMW представя най-
ефективния си модел

Като други модели на Баварската фирма, и „зелената тройка" 320d е със системите повишаващи ефективността и намаляващи разхода Auto Start Stop, Brake Energy Regeneration. Още в стандартното оборудване предлага и Electric Power Steering (електроусилване на кормилната система).

BMW представя най-ефективния си модел

Според сведенията от BMW, въпреки промените, новото BMW 320d EfficientDynamics Edition ще се продава от края на тази година на цената на стандартния 320d, който ще продължи да бъде предлаган в моделния ред на фирмата.

BMW представя най-ефективния си модел

Източник: automedia.bg
Последни теми
Facebook