Нови данни за бъдещата „петица” на BMW.
Публикувано от BMWPower-BG.net на 23 август 2009 | Преглеждания: 850
Появиха се нови детайли за следващата генерация на BMW Серия-5.
На сайта BMWblog.com се цитира „надежден вътрешен източник от Баварската фирма", който дава някои информации за новата „петица". Публикувани са и нови шпионски снимки на автомобила, както и компютърен образ, показващ как най-вероятно ще изглежда бъдещото BMW 5.

Нови данни за бъдещата „петица

Новото поколение на BMW Серия-5 ще бъде на пазара идната година. Главната цел на фирмата е този модел да възвърне загубените позиции в този сегмент, главно в Германия, където Audi A6 и новият Mercedes-Benz E-Class завоюваха сериозен пазарен дял.

Нови данни за бъдещата „петица

Една от главните помени при бъдещата „петица" е свързана със собственото й тегло. Използвани са няколко метода за да се намали теглото на автомобила от което да спечели динамиката и потреблението на гориво. Първо, панелите от които се монтира каросерията са с по-ниско тегло. След това отделни части от колата, като водната помпа, кутията на трансмисията и елементите по окачването и доста други, са направени от сплав с ниско тегло.

Нови данни за бъдещата „петица

Външният вид на новата Серия-5 е свързан с концепцията 5-Series GT, но в същото време новият седан ще споделя само малък брой общи части с четириместния си „роднина". Между тях са дръжките на вратите, мигачите, външните огледала.

В BMW са приели дизайнерски похват, който прави автомобила да изглежда по-компактен от това което е в реалност. Така искат да я отличат от останалите в един сегмент пълен с изглеждащи доста обемно автомобили. Къси превеси, нисък покрив, широка следа, всичко това помага за визуалното представяне на автомобила като по-компактен.

Нови данни за бъдещата „петица

В същото време обемът в купето е предостатъчен и задоволява всички изисквания идващи от стандарта на един луксозен автомобил в средния клас. Системата EfficientDynamics вече е съставна част от новите модели на BMW предлагани в Европа. Две от модификациите на новата Серия-5 ще имат и хибридни версии. Първата ще бъде със системата ActiveHybrid, която познаваме от Серия-7, втората ще е със системата ActiveHybrid, позната от Х6. Разликата ще бъде в двигателя с вътрешно горене, като вместо бензиновия V8, при хибридната „петица" ще видим дизелов двигател с обем 3.0 литра.

Нови данни за 
бъдещата „петица

Източник: automedia.bg
Последни теми
Facebook