Подробности за новото поколение на BMW 3.
Публикувано от BMWPower-BG.net на 06 август 2009 | Преглеждания: 884
На автомобилния салон във Франкфурт, но не през следващия месец, а след две години, BMW ще представи новото поколение на най-продавания си модел - Серия-3.
Според британското списание Autocar новото поколение на „тройката" ще претърпи сериозни промени. Те ще са и в техническата част, и в електрониката, и в дизайна.

За новото поколение на BMW 3-Series вече се знае, че ще бъде предлагано с още по-широка гама двигатели от сегашното, като ще видим и версии с изцяло новите бензинови и дизелови турбоагрегати с три цилиндъра. Те ще бъдат по-евтини за производство от традиционните четирицилиндрови двигатели с подобни характеристики, но в същото време ще изискват и специфични настройки на шасито.

Очаква се новият турбодизелов двигател с обем 1.5 литра и три цилиндъра да има максимална мощност 150 к.с. и максимален въртящ момент 297 Nm. Същата мощност ще предлага и трицилиндровия бензинов агрегат, но максималният въртящ момент ще бъде 230 Nm. На по-късен етап турбината в този вид двигатели ще получи електромотор.

Друга основна промяна при бъдещата „тройка" ще е повишената аеродинамика на каросерията. Поставената цел е да се постигне коефициент на съпротивление 0.24.

Според представител на Баварската фирма цитиран от Autocar, „само 40% от този показател зависят от пропорциите и формата на купето. Останалата част зависи от разпределянето на преминаващия въздух под пода на купето, около колелата и в арките над тях.".

Именно върху подобряване на аеродинамиката чрез по-добро разпределяне на въздуха съсредоточават вниманието си от BMW.

Новата Серия-3 ще запази разполагането на двигателя отпред и предаването на движението към задните колела. Автомобилите от бъдещото семейство 3 ще получат и новата автоматична трансмисия с осем предавки.

Промени ще има и в системата на отопление, която ще отнема топлина от изпускателната система. Фаровете ще бъдат от ново поколение с ниско енергийно потребление. В автомобила ще има достъп до интернет. На по-късен етап ще има и хибридна версия на автомобила.

Новата „тройка" на BMW ще се продава в Европа още до края на 2011 г.

Източник: automedia.bg
Последни теми
Facebook