Megacity EV все пак ще бъде с марката на BMW.
Публикувано от BMWPower-BG.net на 05 август 2009 | Преглеждания: 888

BMW официално потвърди, че новата серия високоефективни и електрически автомобили обозначени като Megacity ЕV, ще бъдат произвеждани като „BMW sub-brand".
Първоначално това доведе до спекулации, че скоро ще се появи четвърта марка в групата BMW, но сега шефът на Баварската фирма Норберт Райтхофер внася по-голяма яснота по този въпрос.

В разговор по телефона с немски журналисти, Райтхофер пояснява, че под „sub-brand" се разбира нещо като подразделение на BMW, като „М" например.

Megacity EV все пак ще бъде с марката на BMW

С други думи може да се очаква нещо като нова серия обозначена като „E" или „EV". Вече ви информирахме, че BMW избра доставчика на акумулаторни батерии за електромобила си и това е смесената фирма между Samsung SDI и Bosch, наречена & bdquo;SB LiMotive".

Ето и официалното становище на BMW за бъдещия нов модел на фирмата:
„Бордът на директорите реши: Този автомобил ще бъде пуснат на пазара като sub-brand на BMW.Тъй като BMW е марката локомотив за иновации в Групата, решението за подразделение на BMW е най-логично в този случай. Детайли по този въпрос ще публикуваме до края на годината".

Източник: automedia.bg

Последни теми
Facebook