BMW окупира третата редица на квалификациите в Турция.
Публикувано от BMWPower-BG.net на 25 август 2007 | Преглеждания: 1035
Отборът на БМВ-Заубер продължи силното си представяне този сезон, като класира и двете си коли в първата десетка на квалификацията на пистата "Истанбул парк" преди утрешното Гран при на Турция. Роберт Кубица ще стартира от пета позиция, а Ник Хайдфелд е шести.

"Смятам, че днес се представихме добре. Надяваме се на добро състезание утре. Времето ще бъде горещо и основната тежест ще падне върху гумите", призна Кубица. „Двата типа гуми не се различават много. Тези с меките смеси са добри в няколко обиколки, докато твърдите са по-бързи, когато се карат в по дълго време. Вчера в тренировките показахме, че се представяме отлично в дълги сесии от обиколки. Първата ми обиколка от третата част на квалификация не беше добра, допуснах грешка, но във втората намерих точното темпо", завърши полякът.

Другият пилот на БМВ Ник Хайдфелд коментира: "Доволен съм от резултата днес. Ще стартирам от мръсната страна на пистата утре, което ще ме затрудни. Гледам с надежда към утрешното състезание, което може да се превърне в доста интересна надпревара поради факта, че задминавания тук са възможни".

Босът на тима д-р Марио Тайсен от своя страна заяви: "Беше чудесна квалификация и за двете ни коли. Времената ни и в трите сектора бяха перфектни. В първата и втората сесия не се наложи да излизаме повече от веднъж, което означава, че сме много по-бързи от конкурентите ни. Петото и шестото място в решетката напълно потвърдиха нашите очаквания", коментира германецът.


Източник: formula1.bg

Последни теми
Facebook