BMW ще увеличи моделите си с предаване 4х4.
Публикувано от BMWPower-BG.net на 22 август 2007 | Преглеждания: 1092
Audi има добри традиции в системата 4х4 quattro. Сега един от главните конкуренти - BMW се явява на пазара със съвършена система 4х4 при своето купе 335i.

В началото на идната година ще се появи версията 335xi, която ще бъде с предаване 4х4. Автомобилът ще бъде със шестцилиндров би-турбо двигател с мощност 300 к.с.

Това е същият двигател монтиран и на базисната версия на купето. С предаването 4х4 обаче, този двигател дава още по-добра динамика на автомобила и при тестовете показва по-добро ускорение от място до 100 км/час с 0.1 секунда пред механичната стандартна версия и с 0.2 секунди пред версията с автоматична скоростна кутия. 

Така купето 335xi с механична скоростна кутия ускорява от място до 100 км/час за 5.2 секунди, а това с автоматична скоростна кутия за 5. 3 секунди. Системата 4х4  xDrive позволява голяма вариабилност при разпределението на движещия момент между предните и задни колела. Системата може за части от секундата да промени разпределението на движещия момент съобразно натрупаната информация от сензорите.


Източник: automedia.bg
Последни теми
Facebook