Новият Z4 ще се произвежда в Германия.
Публикувано от BMWPower-BG.net на 22 август 2007 | Преглеждания: 1081
Ниското равнище на долара към еврото принуждава и BMW да промени производствените си планове.

Това засяга следващото поколение на спортния модел Z4. Сега Z4 заедно с BMW X5 се произвеждат в американския завод на Баварската фирма в Спартанбург, Южна Каролина.

Новото поколение на роудстера, което трябва да е в продажба през 2010 г., ще бъде произвеждано в германския завод на фирмата в Регенсбург, съобщава германската Press Association. 

Решението е, в САЩ да се произвеждат само SUV модели и кросоувъри, където търсенето за подобни модели е относително по-високо. За това решение допринесоха и други фактори. Като този, че досега BMW X3 се произвежда от Magna в Австрия, а до 2010 г. ще се измести в Спартанбург. Заедно с Х3 и Х5 в американския завод ще се произвежда и новия кросоувър X6.& nbsp;

Производството и на трите „Х-Серии" в САЩ без съмнение ще подобри ефективността. Шефът на BMW Норберт Райтхофер (Norbert Reithofer) заяви, че целта е да се постигне производство от 200 хиляди автомобили в Спартанбург, като през 2006 г. произведените в завода коли бяха 105 000. 

Интересно е, че бъдещото поколение на Z4 вероятно ще бъде качено в по-висок и луксозен клас, за да може да бъде пряк конкурент на съответните модели на Porsche и Mercedes.

Източник: automedia.bg
Последни теми
Facebook