Формула 1: BMW Sauber с нов дифузьор и подобрен КЕРС в Турция.
Публикувано от BMWPower-BG.net на 14 май 2009 | Преглеждания: 1562

Отборът на БМВ-Заубрер ще използва заден двусекционен дифузьор във F1.09, за първи път от началото на сезона, в Гран при на Турция. В миналата надпревара в Испания баварците внедриха новия си аеродинамичен пакет в колите си, който обаче не бе пълен, защото дифузьорът и дъното на болида са от решаващо значение през сезон 2009.

Босът на БМВ-Заубер д-р Марио Тайсен заяви, че ще използва подобрена версия на системата за регенериране на енергията (КЕРС) в Гран при на Турция. Модификацията на системата е наложена от драстичната промяна на аеродинамичния пакет за F1.09, който баварците използваха за първи път в Гран при на Испания миналия уикенд. Германецът уточни, че:
"С разработването на новия ни аеродинамичен пакет се наложи да направим подобрения по системата КЕРС. Решихме да пробваме новите елементи отделно, за да разберем как работи и да продължим с развитието му. В петъчните свободни тренировки нямаше да ни стигне времето да обърнем внимание на всичко", призна Тайсен. "В Турция отново ще използваме КЕРС, като се надяваме дотогава да успеем да сработим всички системи. Дано с тяхна помощ значително да подобрим представянето си", завърши германецът.

Източник: formula1.bg

Последни теми
Facebook