Формула 1: Водна драма в Малайзия - Хайдфелд 2-ри, Кубица отпадна.
Публикувано от BMWPower-BG.net на 05 април 2009 | Преглеждания: 1211
Ник Хайдфелд се класира на втора позиция в днешната вълнуваща Гран при на Австралия. Надпреварата бе прекратена, след изсипалия се проливен дъжд, който напълно наводни пистата "Сепанг".

Германецът стартира от десета позиция, с много гориво заредено в болида си, като бе избрал стратегия с късно влизане в бокса. Стратегията му проработи, след като влезе за смяна с мокри гуми, докато повечето от съперниците му вече бяха сложили втория си комплект сухи гуми и трябваше да правят трети стопове. Куик Ник призна, че първоначално решението да излезе направо със супермокрите гуми на още не напълно мокрото трасе, може би е било грешка. По-късно обаче решение взето 200 метра преди боксовете, да остане с тях и да финишира само с един стоп, му е донесло второто място днес.

"Условията в днешната надпревара бяха изключително трудни, но избрахме най-добрата стратегия. Отборът знаеше точно как ще се развият събитията и запази хладнокръвие. Изчакахме няколко обиколки дъжда докато останалите сложиха сухи гуми. Направих смяната, но може би направихме грешка със слагането на мокрите гуми, защото няколко обиколки след излизането ми, пистата започна да изсъхва и от бокса ми дадоха знак да влизам за смяна с интермедия, защото видяхме, че с тях ще бъда много бърз, а задните ми гуми вече бяха напълно унищожени и едва се държах на пистата", призна Ник. "На двеста метра от боксовете обаче им казах: "не, не, няма да влизам." и останах на трасето, за да изчакам дъждът да стане проливен. Точно това и се случи, след което, всички на всички останали се наложи да сменят още веднъж гумите си, а моята стратегията проработи на 100%. Практически решение в последните секунди, да остана със мокрите гуми, ми донесе второто място", завърши германецът.

Роберт Кубица получи повреда в двигателя си и отпадна, като колата му дори се запали. Полякът не можа да потегли още на старта и остана последен, но след няколко завоя прекрати участието си.

Източник: formula1.bg
Последни теми
Facebook