Формула 1: 6-то и 10-то място за BMW Sauber на стартовата решетка утре в Малайзия.
Публикувано от BMWPower-BG.net на 04 април 2009 | Преглеждания: 1189
Днешната квалификация не мина по най-добрия начин за пилотите на БМВ-Заубер. Роберт Кубица постигна осми резултат, докато съотборникът му Ник Хайдфелд не успя да влезе в третата фаза на квалификацията и остана 11-и.

Въпреки това, двамата пилоти ще имат възможността да стартират от по-предни позиции в утрешната надпревара на пистата "Сепанг", заради наказания на пилоти, класирали се пред тях. Така Кубица е шести, а Хайдфелд десети.

"Доволен съм от показаното в квалификацията днес. Не направихме много промени след свободните тренировки и колата бе доста нестабилна и трудна за каране по неравните части на пистата", призна Кубица. "Дадох всичко от себе си, но правите са много дълги на "Сепанг" и пилотите, ползващи КЕРС, имат предимство. Стартирам от мръсната страна на трасето, плюс това зад мен има няколко пилоти с КЕРС, което ще направи старта много труден за мен", завърши полякът.

"Разбира се, че съм страшно разочарован. Ситуацията изглеждаше добре за мен, когато във втората фаза постигнах седмо време. Секунди след това попаднах в тежък трафик", сподели Хайдфелд. "Имаше две коли пред мен и други зад мен. Това не ми позволи да отворя дистанция и да подобря резултата си. В последната бърза обиколка гумите ми бяха студени и не можах да взема всичко от болида", завърши германецът.

Източник: formula1.bg
Последни теми
Facebook