Формула 1: Кубица стартира от 4-то място в Австралия.
Публикувано от BMWPower-BG.net на 28 март 2009 | Преглеждания: 1174
Пилотът на БМВ-Заубер Роберт Кубица успя да се пребори с проблемите от тренировките и ще стартира в Гран при на Австралия от четвърта позиция. Полякът даде трети резултат в последната си бърза обиколка от третата фаза на квалификацията, но финиширалият след него пилот на Ред Бул Себастиан Фетел го прати на четвърта позиция в последните секунди.

Съотборникът му Ник Хайдфелд не успя да влезе в третата част на квалификацията и ще стартира утре от 11-а стартова позиция.

"Днес направих много добра квалификация и се класирах в третата фаза без никакви проблеми. Изпуснах третата позиция заради Нико Розберг, който мина много широко през 14-и завой и разнесе прах по състезателната линия. Гумите ми събраха мръсотията и минаването ми през последните завои беше ужасно", призна Роберт. "Болидите на БраунGP, Тойота и Уилямс, които също като мен не ползват системата КЕРС, успяха да се класират в челото. За мое щастие днес се оказа, че това няма да е голям недостатък за мен, въпреки че много се притеснявах. Независимо от това, днес двамата пилоти на БраунGP бяха недостижими за останалите", завърши полякът.

Източник: formula1.bg
Последни теми
Facebook