Формула 1: Кубица: Трябва да подобрим сцеплението за утре.
Публикувано от BMWPower-BG.net на 28 март 2009 | Преглеждания: 1186
Отборът на БМВ-Заубер завърши без технически проблеми петъчните тренировки за Гран при на Австралия, с която се открива сезонът във Формула 1 този уикенд. Въпреки това пилотите на тима Ник Хайдфелд и Роберт Кубица не останаха доволни от темпото, което постигнаха днес на пистата „Албърт парк" в Мелбърн.

Хайдфелд записа 11-о и 14-о място, а съотборникът му Кубица бе дори по-бавен с времена, отреждащи му 13-а и 15-а позиция.

"Днес бе голямо удоволствие да караме отново тук и най-накрая да стартираме сезона. Нямахме никакви технически проблеми и в двете сесии и успяхме да изпълним програмата си за деня", заяви Хайдфелд. "Албърт парк" не е постоянна писта и по традиция разполага с много ниско сцепление в първия ден от състезателния уикенд. Ситуацията започна да се подобрява към края на втората сесия, но все още не е това, което ни е нужно", завърши германецът.

"Както винаги, в първия ден от подготовката за откриването на сезона чувството е много приятно, след дългото чакане през зимата. Свършихме много работа по намирането на настройките на колата и избора на гуми за квалификацията и състезанието", споделя Кубица. "Събрахме много полезна информация, от която сега трябва да разберем как да подобрим сцеплението за утре", завърши полякът.

Източник: formula1.bg
Последни теми
Facebook