Лекари отрязаха Кубица за САЩ.
Публикувано от BMWPower-BG.net на 16 юни 2007 | Преглеждания: 1797
Лекарите на международната федерация по автомобилизъм (ФИА) спряха Роберт Кубица от участие в Гран при на САЩ този уикенд. Както се знае, полякът оцеля по чудо при зверската катастрофа на писта "Жил Вилньов" в Монреал в неделя. Той се отърва само с изкълчен глезен.
Според лекарите рискът Кубица да се състезава бил прекалено голям, защото времето за възстановяване от контузията е много малко. "Въпреки че физически се чувства добре, той е силно застрашен от "синдрома на втория удар". При евентуален инцидент Роберт може да загуби съзнанието си завинаги", категорични са те.
Ден преди квалификациите Кубица прие тежко решението на ФИА. "Чувствам се отлично, затова съм много разочарован. Не ми остава друго, освен да приема решението", сподели пилотът. "Oсновният аргумент на ФИА е, че съществува опасност пилотът ни да увреди мозъка си", сподели спортният директор на германския отбор Марио Тайсен. От БМВ признаха, че физиотерапевтите са направили всичко необходимо, за да вдигнат поляка на крака. "За няколко дни забравих, че глезенът ми е бил изкълчен. Благодаря на нашите специалисти. Жалко, че трудът им отиде на вятъра", заяви разочарованият състезател. Неговото място за Гран при на САЩ на писта "Индианаполис" ще заеме тестпилотът Себастиян Ветел. 19-годишният германец ще дебютира в старт от Формула 1.

Източник: www.standartnews.com
Последни теми
Facebook