Нова технология за задвижване на автомобила.
Публикувано от BMWPower-BG.net на 07 декември 2008 | Преглеждания: 1100
Френската фирма за автомобилни гуми Michelin е подписала споразумение с китайския производител на акумулатори MGL.
Става въпрос за съвместна разработка на нов вид задвижване на автомобила - два електромотори разположени в джантите и съответни елементи от окачването.
Нова технология за задвижване на автомобила
Системата е разработена на базата на технологията Michelin Active Wheel, а китайската фирма ще изработи акумулаторите, които ще захранват двата двигателя, съобщава Automotive News Europe. 

Системата Michelin Active Wheel представлява колело, вътре в което са разположени два електромотори, специфични елементи от окачването и нова система на спирачки. Тази разработка позволява автомобилът да бъде без традиционните скоростна кутия и двигател.
Нова технология за задвижване на автомобила
Единият електродвигател се захранва от акумулаторите задвижва колелото в което се намира, вторият отговаря за дейността на активното окачване.
В рамките на споразумението между Michelin и MGL вече е създаден електромобил със системата Active Wheel, който е на базата на модела Lifan 520. Въпреки че този автомобил не е преминал през никакви тестове и изпитания (проверена е само безопасността на акумулаторите) производителите твърдят, че електромоторът ще позволи постигането на максимална скорост от около 140 км/час, а с едно зареждане ще може да се минат 100-130 километра.
Литиево-йонните батерии могат да издържат на хиляди цикъла на зареждане преди да се наложи замяната им. Пълното им зареждане изисква само два часа.

Източник: automedia.bg
Последни теми
Facebook