Формула 1: Тойота и BMW: Оставаме във Формула 1.
Публикувано от BMWPower-BG.net на 06 декември 2008 | Преглеждания: 1217
Два от големите автомобилни концерни във Формула 1 - Тойота и БМВ потвърдиха, че остават в спорта и ще продължат участието си, след шокиращата новина за оттеглянето Хонда. Тойота, които не са спечелили нито едно състезание от включването им в надпреварата през 2002 година, пуснаха изявление, в което успокояват феновете си. Японците потвърдиха, че няма да се отказват от спорта за разлика от сънародниците си. Тойота потвърди желанието на отбора да помогне за намаляване на разходите.

"Тойота е изцяло отдадена на успехи във Формула 1 и на намаляването на разходите. Ние поемаме нашия дял от предизвикателството да намалим сумите чрез ФОТА и в същото време да запазим духа на спорта. Надяваме се, че предложенията на ФОТА ще получат одобрение, тъй като защитават стабилните основи на спорта в това тежко време. Решението на Хонда ни кара само да съжаляваме, но не можем да коментираме ситуацията, тъй като това е техен проблем."

Междувремено от БМВ също пуснаха декларация до медиите. "С голямо съжаление разбрахме за решението на Хонда. Това обаче няма връзка с отговорността на БМВ към спорта. Няма по-добра платформа от Формула 1 за демонстрация на върхови технологии. Освен това, за нас спорта е и ускорител на процесите въвеждащи тези технологии от пистата към ежедневния автомобил. С отбора на БМВ-Заубер, искахме да постигнем добри резултати и ги постигнахме благодарение на гъвкав, компактен и силен екип от хора. Отношението разходи - ползи в момента е позитивно. Мерките предложени от ФОТА за 2009 година допълнително ще спомогнат за това."

Източник: formula1.bg
Последни теми
Facebook