Формула 1: Първите изпитания за сезон 2009 стартираха днес в Барселона.
Публикувано от BMWPower-BG.net на 18 ноември 2008 | Преглеждания: 1184

Днес официално стартира работата за сезон 2009 в Барселона с първите изпитания на новите аеродинамични пакети на отборите от Формула 1. В първия ден от тестовете в Испания се видя ясно, че от отбора на БМВ-Заубер са най-подготвени за предстоящите промени на правилата.

Баварците са оборудвали шасито си от сезон 2008 с новия преден нос и с изчистено от спомагателни детайли по-широко предно крило и новото, по-високо и тясно задно крило. Кутиите за радиаторите също са с нов дизайн и форма на отворите за охлаждане на радиаторите.

През сезон 2009, заради промяната в правилата за аеродинамиката на болидите, предните крила ще бъдат изчистени от допълнителните елементи, като ще станат по-ниски и широки. Пилотите ще имат на разположение и възможности за настройка на ъгъла на предното крило директно от кокпита. Задните крила пък стават по-високи и тесни.

Промените ще засегнат още задните дифузьори, ще дебютира системата за кинетично регенериране на енергията "KERS", а гладките гуми тип "слик" отново ще бъдат върнати в употреба.

Целта на всички тези промени по колите от следващия сезон е да се върне атрактивността на Формула 1, като се даде възможност на пилотите да се движат плътно един до друг в бързи завои и така да има възможности за изпреварвания, които през последните години са изключителна рядкост в Гран при.

 

Източник: formula1.bg
Последни теми
Facebook