Формула 1: Кубица - В Бразилия ще се боря с Кими за третото място.
Публикувано от BMWPower-BG.net на 19 октомври 2008 | Преглеждания: 1112
Пилотите на БМВ-Заубер Ник Хайдфелд и Роберт Кубица успяха да се класират в зоната на точките в днешната Гран при на Китай. Хайдфелд завърши на пета позиция, след като стартира от девета заради наложеното му наказание от три позиции от стюардите. Шести пък финишира Кубица, който вчера не успя да влезе в третата фаза на квалификацията и днес тръгна от 11-а стартова позиция.

Така полякът отпадна от борбата за титлата един кръг преди финала в Бразилия, като изостава от водача в класирането Люис Хамилтън (Макларън-Мерцедес) на 12 точки.

"След много тежката квалификация съм доволен от шестото място. Спечелих една позиция още на старта и две след първия завой, когато Ярно Трули и Себастиан Бурде се докоснаха", сподели Кубица. "Балансът на колата отново не бе на ниво при първите два стопа в бокса. Нещата се подобриха значително след третия бокс, когато сложих меките гуми. Остава само едно състезание и ще се боря с Кими за третото си място", завърши полякът.

"Щастлив съм от петото място, което спечелих в днешното състезание. Направих много силен старт и спечелих няколко позиции. В първия завой минах и пред Фетел от външната страна. Той се опита да ме блокира и докосна задната ми гума, но говорихме по въпроса след състезанието и той ми обясни, че не е било нарочно", заяви Ник. "Така след няколко завоя минах на шеста позиция, откъдето трябваше да стартирам днес, ако не беше наказанието вчера. Роберт загуби шансовете си за титлата, също и отборът отпадна от борбата за първото място при конструкторите, но не трябва да сме разочаровани. Свършихме страхотна работа в третия си сезон и всички сме щастливи от това", завърши германецът.

Източник: formula1.bg

Последни теми
Facebook