Хайдфелд разочарован от шестото място.
Публикувано от BMWPower-BG.net на 28 септември 2008 | Преглеждания: 980
От отбора на БМВ-Заубер останаха разочаровани от едва трите точки, спечелени от Ник Хайдфелд в днешната Гран при на Сингапур. Германецът заяви, че тежкият трафик на трудната за изпреварване "Марина бей" му е попречил да се класира в челото.

"Не мога да се оплаквам от шестото място, след като стартирах девети след вчерашното наказание. Но въпреки това ми е много неприятно, че не успях да покажа пълния потенциал на колата заради тежкия трафик", сподели Ник. "Колата беше подготвена много добре и можех да се класирам доста по-напред, ако не бях блокиран в трафика на писта, където изпреварванията са почти невъзможни. Темпото беше толкова бавно, че дори можех да пестя гориво и да внимавам за гумите, като се надявах, че накрая ще имам възможност за атака, но това не се случи", завърши германецът.

Неговият съотборник Роберт Кубица остана извън зоната на точките, след като днешното състезание се разви по най-лошия сценарий за него. Полякът се движеше в челото, но се наложи да влезе в бокса за презареждане с гориво в момент, когато колата за сигурност беше излязла. Така той получи наказание от преминаване през бокса и десет секунден престой, след който излезе на трасето последен и успя да стигне до финала на 11-о място.

"Решението да не влизам в бокса в обиколката, в която излезе колата за сигурност и последвалото наказание, беше малшанс и ми коства класиране на подиума", призна Кубица. "От отбора решиха, че след затварянето много скоро питлейнът ще бъде отворен отново, но това не се случи. Наложи се да вляза с цената на наказание, иначе щеше да ми свърши горивото. Както и да е, това е моторният спорт", завърши полякът.

Източник: formula1.bg
Последни теми
Facebook