Нова технология за автомобилни фарове.
Публикувано от BMWPower-BG.net на 21 септември 2008 | Преглеждания: 1106
Британската фирма Ceravision Ltd разработи изцяло нова технология за автомобилни фарове.
Тя е наречена Ecolumination и действа като използва високочестотни вълни за захранване на кварцови или керамични безелектродни лампи. Такива вълни се използват сега в домакинските микровълнови печки. 
Нова технология за автомобилни фарове
За да демонстрира изобретението си, Ceravision Ltd използва автомобил BMW, принадлежащ на състезателния отбор West Surrey Racing, на който са били монтирани новите фарове. Опитът показал, че технологията Ecolumination подобрява яркостта и качеството на светлината. Наред с това тези лампи за разлика от флуоресцентните, не съдържат живак. Те са лесни за инсталиране и за работата им е нужна по-малко енергия. 

Стойността на крушките с технология Ecolumination е доста по-ниска от тези изработвани при съществуващите сега технологии, включително и от най-новите диодни лампи. 
Нова технология за автомобилни фарове
"Работя вече 25 години с водещи производители от цял свят, включително с BMW, Ford и Honda, а също със състезатели като Аертон Сена, Рубенс Барикело и Том Кристенсен. Сега съм убеден, че технологията Ecolumination е огромен пробив в областта на системата за осветление на автомобилите. Тя позволява значително да се подобри производителността и качеството на осветлението, а също помага за икономия на енергия", казва програмният директор на West Surrey Racing, Дик Бенетс (Dick Bennetts) след изпитанията на пистата в Силверстоун. 

Като следваща стъпка от фирмата Ceravision Ltd възнамеряват да представят разработка на улични лампи и на лампи за промишлено приложение използващи новата технология. След това обещават да се стигне и до крушките за домашна употреба.

Източник: automedia.bg
Последни теми
Facebook