Хайдфелд притеснен от дъжда в Сингапур.
Публикувано от BMWPower-BG.net на 21 септември 2008 | Преглеждания: 1098
Пилотиране на тъмно и мокро трасе - това е единственото притеснение на пилотите на БМВ-Заубер Ник Хайдфелд и Роберт Кубица за предстоящото първо по рода си състезание на изкуствено осветление в Сингапур. И двамата пилоти са щастливи за формата на състезанието и свъшената работа по довършването на пистата.

"Всички чакат с нетърпение Гран при на Сингапур, първо защото е нова писта, второ защото е улична отсечка и трето разбира се, че ще караме през нощта", заяви Хайдфелд. "Прожекторите ще направят така че да е светло като ден, но никой не знае какъв ще е ефекта от тях при скоростите във Формула 1. Щях да се зарадвам на възможността да тренирам на пистата особено на дъжд. Комбинацията от дъжд и изкуствени светлини е нещо напълно непознато за мен в тази надпревара. Климатът трябва да е подобен на този в недалечния Куала Лумпур и от опит знам, че там често вали особено на свечеряване", допълни той.

От своя страна Роберт Кубица добави: Нямам търпение за състезанието в Сингапур, като се има в предвид, че ще бъде второто ново състезание за сезона. Карането на нови писти винаги е интересно и много ми харесва. Освен това съм изключително щастлив да се състезавам на още едно улично трасе тъй като съм им голям фен. Много хора намират за интересен факта, че ще се състезаваме през нощта, но от гледна точка на пилота, не е от значение дали ще се надпреварваме на дневна светлина или през нощта. Все още остават въпросителни за времето и ефекта на светлината, но съм сигурен, че от ФИА са се постарали да обезопасят състезанието."

Източник: formula1.bg
Последни теми
Facebook