Фернандо Алонсо няма да премине в BMW Sauber за сезон 2009.
Публикувано от BMWPower-BG.net на 21 септември 2008 | Преглеждания: 1015
Фернандо Алонсо няма да се мести в БМВ-Заубер или Хонда за сезон 2009. Това съобщава испанският ежедневник "Diario AS". Изданието твърди, че 27-годишният испанец вярва, че Рено има възможност да навакса и дори да задмине БМВ с влизащите в сила от новия сезон промени в правилата. Алонсо не одобрил предложеният му от БМВ няколко годишен договор, който го задължавал да се състезава за отбора до изтичането му за разлика от свободния, на който е в момента. Той му позволява да си потърси по-конкурентноспособен тим в края на сезона. Алонсо е отхвърлил също така и офертата на Хонда защото японците нямало да са достатъчно силни през 2009 година.

"Естествено, че трябва да се огледам за възможностите за следващата година, които съществуват извън Рено", заяви състезателят пред изданието "Шпорт Билд". "Моят приоритет е Рено, но само ако направим голяма крачка напред с автомобила за 2009 година."

Алонсо потвърди, че има три-четири варианта и също така призна, че не е тайна фактът, че е водил разговори с шефът на Хонда Рос Браун.

Източник: formula1.bg
Последни теми
Facebook