В BMW искат да настигнат Ферари и Макларън.
Публикувано от BMWPower-BG.net на 28 юли 2007 | Преглеждания: 1071
Шефът на БМВ Моторспорт Марио Тайсен няма да бъде задоволен от представянето на отбора си, докато екипите на Ферари и Макларън не бъдат настигнати. След като поеха Заубер преди две години, в БМВ бележат забележителен прогрес. Германците притежават третата най-добра кола на решетката. Те записаха 61 точки от началото на сезона и съвсем логично заемат третата позиция във временното класиране при конструкторите.

Целта на БМВ обаче е да настигнат Ферари и Макларън, и да започнат да печелят състезания. "Присъединихме се към Формула 1 с простата цел да побеждаваме, сподели Тайсен в официалния уебсайт на отбора. - Ние постигнахме добър прогрес и сме на път да постигнем целта си. Започнахме като девети отбор в шампионата, но постоянно се развиваме и вървим нагоре. Миналата година бяхме пети, сега сме трети - това е повече, от колкото хората очакваха да постигнем."

"Ще сме доволни единствено и само, когато успеем да съкратим разликата си с двата водещи отбора, продължава Тайсен. - В челото конкуренцията е толкова ожесточена, че и най-малката разлика, която намериш тук или там, може да ти даде нужното предимство."

Отборът ще получи още помощ в края на тази година, когато реновирането на фабриката в Хинвил, Швейцария бъде завършено. "Едва тогава ще можем да разгърнем истинския си потенциал", завърши специалистът.


Източник: formula1.bg

Последни теми
Facebook