Хайдфелд доволен от спечелените точки в домашната Гран при.
Публикувано от BMWPower-BG.net на 20 юли 2008 | Преглеждания: 852
Пилотът на БМВ-Заубер Ник Хайдфелд изпусна второ поредно класиране на подиума в завършилата преди часове домашна за него и тима Гран при на Германия. Представянето на германеца контрастира с показаната форма от баварците в тренировките и квалификацията на пистата "Хокенхайм". Куик Ник стартира от 12-а позиция, но успя да запише най-бързата обиколка в състезанието, кара много силно, изпълни перфектната тактика избрана от бокса и завърши четвърти. Съотборникът му Роберт Кубица стартира седми и завърши на същата позиция. Полякът не успя да се възползва от излизането на колата за сигурност и не бе на нивото, което показва от началото на годината.

"Класирането ми на четвърта позиция след като стартирах 12-и е страхотен резултат. След като останах извън топ десет имах правото да избирам с колко гориво да стартирам. Избрахме стратегия с повече гориво и късен първи стоп. Това ми позволи да остана на трасето по време на колата за сигурност, докато останалите влязоха в боксовете", сподели Ник. "Това ми даде шанс да изляза на чиста писта без тежък трафик и да пробвам да направя достатъчна дистанция на преследващите ме пилоти. Колата се движеше прекрасно и фактът, че успях да запиша най-бързата обиколка на Хокенхайм" днес го доказва. Накрая бях много близо до Фелипе Маса, но нямах възможност да го изпреваря. Направих много силно домашно състезание и успях да зарадвам нашите фенове, след разочарованието от вчерашната ми квалификация", завърши германецът.

"Трудно ми е да се зарадвам, след състезание като днешното. В първата част се движех с темпото на Макларън и Ферари", призна Кубица. "След това обаче темпото ми спадна драстично заради липсата на стабилност на колата. Може би причината е, че сцепление на гумите намаля заради падането на температурата им. Сега ще трябва да анализираме резултатите и да решим проблемите преди следващото състезание", завърши полякът.

Източник: formula1.bg
Последни теми
Facebook