Мотоциклетното подразделение на BMW придобива Husqvarna Motorcycles.
Публикувано от BMWPower-BG.net на 26 юли 2007 | Преглеждания: 1046
На 19 този месец, Херберт Дис- генерален директор на BMW Motorrad и Клаудио Кастилиони- управителен директор на MV Agusta S.p.A., подписаха споразумение за закупуването на Husqvarna Motorcycles. След финализирането на сделката, мотоциклетната гама на баварската компания ще бъде подсилена с нови модели, насочени към търсещите спортното преживяване клиенти.

"С моделите на Husqvarna, които са по- спортно и състезателно ориентирани, ние ще бъдем в състояние да разширим гамата на BMW Motorrad и по този начин ще привлечем нови глупи млади клиенти, както и цялата офроуд и супермото общественост, много по- бързо отколкото само с нашата основна марка. Това сливане, също така ни предлага и директен достъп до световната продажбена мрежа на офроуд сегмента", заяви Херберт Дис.

Прехвърлянето на собствеността на Husqvarna Motorcycles в ръцете на BMW Motorrad по никакъв начин няма да се отрази на марката, нито на производствения процес. Закриване на работни места няма да има, съобщиха от баварската компания. Husqvarna Motorcycles е един от водещите производители в областта на офроуд и офроуд състезателните мотоциклети, качествата на които са отразени най- добре от множеството европейски и световни титли.

През 2006 година, BMW Motorrad за първи път реализира над 100 000 продажби- 103 759 произведени и 100 064 продадени мотоциклета. В гамата на марката са включени предимно ендуро модели, с двигатели с работни обеми над 500 куб.см. Производството на Husqvarna Motorcycles, която е част от MV Agusta S.p.A., за миналата година е било 12 000 мотоциклета със задвижващи агрегати от 125 до 610 куб.см.


Източник: auto-press.net
Последни теми
Facebook